Horren


Door een hor te plaatsen kun je zorgeloos ramen en deuren open laten staan om te ventileren. Ongewenst bezoek wordt dan moeiteloos geweerd en je geniet optimaal van frisse lucht!

Voordelen van horren
Goed ventileren is belangrijk voor het woonklimaat en je gezondheid. Bij te weinig ventilatie is er kans op schimmelvorming en verhoogde kans op huisstofmijten. Een tekort aan frisse lucht kan bovendien leiden tot concentratieverlies, vermoeidheid en hoofdpijn. Met horren kun je optimaal ventileren zonder dat je last krijgt van insecten in huis. De horren van Bulten woningstoffering hebben voor elke type raam of deur een ventilatie-oplossing. Er zijn volop mogelijkheden, zoals rolhorren, inzethorren, vaste horren, plisséraamhorren en plisséhordeuren en oprolbare hordeuren.

Kenmerken van horren

  • volledige ventilatie
  • functioneel en stijlvol
  • zeer geschikt bij hooikoorts
  • houdt ongedierte en insecten op afstand
  • altijd op maat gemaakt

Rolhorren en oprolbare hordeuren
Een rolhor is uitermate geschikt voor gewone ramen maar ook ideaal voor draai-kiep en dakramen. Voor vrijwel elk raam is een passende oplossing. Het voordeel van rolhorren is dat het geluidsarm te bedienen is en je kunt de hor op een bepaalde stand vastzetten om je beddengoed lekker te luchten.
Door je hor helemaal dicht te doen maken insecten en zelfs pollen geen kans om binnen te komen. Want ook bij hooikoorts en pollenallergie is een hor met Poll-Tex gaas een perfecte oplossing.
Oprolbare hordeuren zijn geschikt voor schuifpuien en openslaande deuren. Met een dubbele hordeur kun je een bredere opening bedekken. Naast functioneel zijn ze stijlvol en op maat gemaakt voor jarenlang plezier.

Plissé hordeuren en plissé raamhorren
Bij een plissé hordeur wordt het doek gevouwen in plaats van opgerold. Het grote voordeel hier is dat het profiel waar je aantrekt op elke gewenste stand kan blijven staan. De geleider aan de onderkant is 3 tot 4,5 mm en daardoor is deze hor zeer gebruiksvriendelijk voor rolstoelgebruikers, kinderen en mindervaliden. De plissé raamhor is geschikt voor moeilijk bereikbare ramen omdat de bedieningslijst ook verticaal geplaatst kan worden. Ook kun je door gebruik van 2 plissé raamhorren een breder raam bedekken.

Vaste hor of inzethor
Genieten van frisse lucht het hele jaar door met een vaste of inzethor. Deze horren kun je voor het raam houden en toch ben je beschermd tegen ongewenste insecten. Inzethorren zijn te plaatsen zonder te boren en te schroeven want de hor past precies in de uitsparing van het kozijn. Een vaste hor is gemaakt in een solide en strak ontwerp en kun je vastzetten met kneveltjes, magneten of scharnieren. Ook voor je driehoek of schuine raam is de vaste hor een perfecte oplossing. Alle vaste en inzethorren worden deskundig bij je thuis opgemeten en op maat geleverd.

Inspirerend advies in onze showroom of gewoon bij jou thuis!
Bij het kiezen van de juiste horren willen we je graag goed adviseren. Maak daarom een afspraak in onze winkel we gaan samen kijken welke hor het beste bij jouw situatie past. Een goed advies waar je nog jarenlang van geniet.


Ons merk