VinylVinyl kopen

Een vinyl vloer is trendy, betaalbaar, divers en in veel ruimtes naadloos te leggen. De toplaag (structuur) van vinyl is tegenwoordig van een kwaliteit die nauwelijks van pvc is te onderscheiden. Met een lange levensduur is vinyl een duurzame vloer die gemakkelijk in onderhoud is. Bezemen, soppen of dweilen, de vinyl vloer kan het allemaal hebben. Met deze eigenschappen is een vinyl vloer heel breed inzetbaar en ook nog eens vriendelijk voor de portemonnee.

Vinyl, wat is dat?

Vinyl is dé alleskunner binnen onze vloerencollectie. Wij van Bulten woningstoffering zijn fan van dit materiaal, omdat het in elke print, kleur en dessin te verkrijgen is. Een vinyl vloer is bij ons altijd trendy, tijdloos en past in elk interieur en elke woonwens. Van klassiek tot industrieel, van modern tot landelijk. Vinyl wordt ook wel de pvc vloer op 4 meter breed genoemd. Het is je wellicht de afgelopen jaren zelf ook al opgevallen, maar vinyl en pvc vloeren lijken sterk op elkaar. In mogelijkheden qua dessins en kleuren en in materiaal. Qua eigenschappen lijken pvc en vinyl op elkaar, maar er zijn een paar essentiële verschillen:

  • Vinyl is soepeler dan pvc. Door een andere opbouw van vloerlagen is een vinylvloer flexibeler en daardoor makkelijker te leggen.
  • Vinyl is de pvc vloer op 4 meter breed. Erg handig voor het bekleden van grote ruimtes.
  • Doordat vinyl iets zachter is dan een pvc vloer absorbeert het geluid beter en is het zachter aan je voeten.
  • Vinyl is de goedkoopste pvc vloer.

Het onderhoud van jouw vinyl vloer

Onderhoud van een vinyl vloer is een fluitje van een cent. Een sopje en een doek of een dweil zijn al voldoende om een vinyl vloer grondig mee te reinigen. Je hoeft je geen zorgen te maken om waterschade, want de vinyl vloer is vochtbestendig. Daarnaast heeft vinyl een prettig contactgevoel: geluiddempend, een tikkeltje zacht en het voelt niet zo koud aan als laminaat of tegels.

Moet ik een ondervloer gebruiken?

Om gelijk maar met de deur in huis te vallen, je heb bij een vinyl vloer in principe geen ondervloer nodig. Vinyl is gemaakt van een zacht materiaal en neemt daardoor in verloop van tijd de vorm van je basisvloer (dekvloer) aan. Heb je een relatief gladde ondervloer in je woning, dan hoef je dus geen speciale ondervloer te gebruiken voor vinyl. Je kunt er wel voor kiezen je huidige ondervloer te laten egaliseren indien nodig.

Vinyl, de vloer die altijd past!

Vinyl vloeren combineren het beste van twee werelden: een warme uitstraling van natuurlijke materialen, zoals hout, beton, visgraat, marmer of graniet, met een uitmuntend gebruiksgemak. Vinyl is stil, dun, watervast, warm en op bijna elke ondergrond eenvoudig te leggen. Dit zorgt ervoor dat vaak wordt gesproken over de pvc vloer op 4 meter breed. Dankzij de sterke, watervaste en comfortabele eigenschappen zijn vinyl vloeren geschikt voor in de keuken, slaapkamer, kinderkamer, woonkamer, werkkamer enzovoort.

Is een vinyl vloer geschikt voor kinderen en huisdieren?

Als je kinderen in huis hebt rondlopen en huisdieren, dan is een veilige en krasbestendige vinyl vloer cruciaal. Een vinyl vloer is glad afgewerkt, waardoor een vinyl vloer vuil afstotend is. Een vinyl vloer is daarnaast makkelijk schoon te maken met een sopje water. Geen zorgen dus als er een glas drinken omvalt. Een vinyl vloer dempt daarnaast het loopgeluid, ideaal voor spelende kinderen of de pootjes van jouw huisdier.

Sfeer creëren met een zeilvloer

Welke vinylvloer je ook kiest, bij Bulten woningstoffering vind je altijd de perfecte vloer passend bij jouw woonstijl. Met een vinyl vloer kies je voor warmte, sfeer en comfort. Heb je toevallig vloerverwarming in je woning? Een vinyl vloer leent zicht hier perfect voor. Met een vinyl vloer kun je, net als bij een laminaat of pvc vloer, de perfecte basis en het ultieme thuisgevoel creëren.

Vinyl mooi houden?

Een mooie nieuwe vloer van vinyl wil je graag mooi houden. Veel vuil komt via schoeisel mee naar binnen. Bulten Woningstoffering adviseert daarom deurmatten voor buiten en binnen. Bekijk ons aanbod deurmatten.

Onze merken