Tapijt


Tapijt laten leggen door Bulten woningstoffering

Verschillende tapijten
Het aanbod tapijt is zeer divers Bulten woningstoffering. Ga je voor hoogpolig, laagpolig, reinigbaar, effen of een sprekend design? Geen probleem! Met meer dan vijfhonderd unieke kleuren, dessins en texturen is er altijd een tapijt die bij jouw woonstijl past. Wist je dat het ook mogelijk is om een vloerkleed op maat te bestellen? Heel handig als je een afwijkende maat vloerkleed wenst. Een op maat gemaakt tapijt geeft rust en sfeer aan jouw woonkamer, slaapkamer en/of hal. Je neemt op deze manier het heft in eigen hand en kunt je eigen eyecatcher creëren.

Tapijt en huisstof, een goede combinatie?
Vaak wordt beweerd dat laminaat de beste oplossing is tegen stof in huis, maar wist je dat tapijt daadwerkelijk zorgt voor een gezonder binnenklimaat? Wat betreft huisstof blijkt tapijt, bij juist onderhoud, het dwarrelende stof beter uit de lucht te filteren dan een gladde vloer. De structuur van tapijt zorgt er voor dat de stofdeeltjes uit de lucht worden gefilterd en in het tapijt blijven steken. Met regelmatig stofzuigen ontstaat er juist een gezonder binnenklimaat dan bij harde vloeren.

Tapijt kopen: eenvoudig in onderhoud
Tapijt kopen is bij Bulten woningstoffering een fluitje van een cent. De kracht van tapijt is dat het je woning direct warmte en sfeer geeft. Wij bieden de perfecte oplossing voor tapijt in combinatie met iedere woonstijl. Bij nader onderzoek blijkt tapijt gemakkelijker in onderhoud dan gedacht. Een doek en water, zo eenvoudig is het reinigen van tapijt in 95% van alle gevallen. Er is tegenwoordig al tapijt dat 100% chloor bestendig is. Deze is dus supergoed schoon te maken. Net als iedere andere vloer heeft ook vloerbedekking onderhoud nodig, maar in ruil daarvoor krijg je wel een luxueus en comfortabel gevoel. Wij durven te stellen dat geen enkele andere vloer het warme gevoel dat vloerbedekking aan je woning geeft kan evenaren.

De warmte van tapijt
Tapijt brengt naast ontzettend veel warmte, ook sfeer, gezelligheid en huiselijkheid in ieder interieur. Met tapijt zijn koude voeten voorgoed verleden tijd en geniet je elke dag weer van een warm gevoel. Bulten woningstoffering levert duurzame tapijten die geschikt zijn voor iedere ruimte, van woonkamer tot slaapkamer. Daarnaast is tapijt, mede door het geluiddempende karakter, de oplossing voor het bekleden van je trap. Binnen onze omvangrijke tapijt collectie vind je tapijten van polyamide, polyamide SDN, polypropyleen, sisal, scheerwol en polyester. En het kleurenpalet? Die is bijna oneindig.

Van vloerbedekking krijg je zeker geen spijt
Wat vloerbedekking met je interieur doet, zie je pas achteraf. Veel mensen hebben het idee dat vloerbedekking en vloerverwarming geen goede combinatie zijn, maar niets is minder waar. Vloerverwarming gaat prima samen met al onze vloerbedekking. Tapijt is namelijk al warm van zichzelf en versterkt daardoor psychologisch de werking van vloerverwarming. Als jij tapijt gaat kopen en dit wilt combineren met vloerverwarming is het belangrijk om met een aantal factoren rekening te houden. Zo geleidt laagpolig tapijt de warmte beter dan hoogpolig tapijt en speelt de warmtedoorlaatweerstand van je vloerbedekking een belangrijke rol.

Voordelen van tapijt
Tapijt heeft vele voordelen ten opzichte van vloeren, zoals laminaat, pvc en vinyl vloeren. Wij benoemen graag de meest voorkomende criteria waarom er gekozen wordt voor tapijt.

  • De meeste mensen kiezen vloerbedekking voor het comfort. Vloerbedekking is lekker warm en zacht aan de voeten en is fijn om op te zitten en spelen voor jonge kinderen.
  • Tapijt, of een vloerkleed, is de oplossing voor gehorige woningen. Tapijt is het beste materiaal wanneer je zoekt naar een geluiddempende vloer. Daarom is tapijt ook één van de meest gekozen oplossingen om een trap mee te bekleden.
  • Tapijt heeft een hoog isolerende werking, waardoor deze zorgt voor goede isolatie tegen de kou en tapijt houdt warmte beter vast.
  • Stofallergie? Vloerbedekking werkt beter tegen huisstof dan harde vloeren.
  • Vloerbedekking is nog altijd de goedkoopste oplossing binnen het vloerenlandschap.

Kies je voor hoogpolig of laagpolig tapijt?
Als je overweegt om tapijt in je woonkamer te laten leggen of wilt kiezen voor een vloerkleed op je harde vloer, dan ben je er ongetwijfeld al achter gekomen dat er heel veel verschillende dessins op de markt verkrijgbaar zijn. Een van de eerste keuzes die je moet maken is de keuze tussen laagpolig tapijt en hoogpolig tapijt.
De keuze tussen een laagpolig tapijt of hoogpolig tapijt, hangt voor een groot deel van je persoonlijke voorkeur af. Er wordt vaak gekozen voor een hoogpolig tapijt, omdat het een luxe, warme en knusse uitstraling heeft. Laagpolig tapijt is daarentegen makkelijker schoon te maken en daardoor geschikter voor een druk gezin.

Vloerbedekking slaapkamer
Welke vloerbedekking is het beste voor in de slaapkamer? Laminaat, pvc/vinyl en tapijt zijn het meest geschikt. Ondanks dat je in de slaapkamer met je ogen dicht slaapt, is de sfeer in de slaapkamer bepalend voor je nachtrust. In een comfortabele slaapkamer voel je je op je gemak en geborgen. Het zal je dan ook niets verbazen dat tapijt als vloerbedekking in de slaapkamer nog steeds razend populair is. Wist je dat tapijt, als vloerbedekking in de slaapkamer, nog meer voordelen heeft? Tapijt houdt stofdeeltjes beter vast, waardoor een gezonder slaapklimaat ontstaat.

Tapijt specialist
Met tapijt creëer je de mooiste ruimtes. Voor elke sfeer is er een tapijt verkrijgbaar. Naast de warme uitstraling van deze soort vloer zijn er ontelbaar veel voordelen. Bulten woningstoffering levert onder andere de volgende merken: Bonaparte, Desso, Parade, Interfloor, Ambiant, Galastra, Belakos, Jabo, Tretford en Heuga tapijt tegels. Onze stoffeerders komen de maten bij u thuis opnemen en kunnen dan aanvullend advies geven. Al onze vloerbedekking wordt door onze eigen vakbekwame stoffeerders gelegd.

Een trap bekleedt met tapijt: Warm en geluiddempend
Een trap bekleden met tapijt heeft enkele voordelen. Zo werkt het zeer geluiddempend, zelfs wanneer met stevige stappen naar boven of beneden wordt gelopen. Bovendien voelt het prettig, vooral wanneer op blote voeten of op sokken gelopen wordt. Een trap bekleden met tapijt is echter niet aan iedereen voorbehouden. Het vraagt om het nodige reken- en meetwerk en een flinke dosis precisie. Bulten woningstoffering helpt graag met dit uitgebreide werk. Van het uitzoeken tot het leveren en leggen; wij staan voor u klaar. Neem een kijkje in onze showroom in Doetinchem om inspiratie op te doen voor uw nieuwe tapijt.


Onze merken